Tenk raskere og husk bedre med sjokolade 

Av: Anne Lene Johnsen
/
Den: 12. april 2023
/

Denne forskningsnyheten klarte jeg ikke å motstå, spesielt ikke nå i påsken som er en av kakaohøytidene, og dessuten før bikinisesongen, når ”alle” skal slanke seg. Da er det ekstra moro å anbefale sjokoladespising. For hør på dette:

En studie hadde som mål å undersøke om sjokolade påvirket evnen til å resonnere. I studien ble 968 deltakere i aldre fra 23 til 98 år observert og testet på ulike måter. Sjokoladespiserne viste seg å skåre best på tester for blant annet arbeidsminne, visuelt-romlig minne, abstrakt resonnering og generelle evner til mentalt å organisere og bearbeide informasjon. 

Akkurat denne studien sa ingenting om mulige årsakssammenhenger, for eksempel mellom flavonoider i kakaoen og kognisjon, så dette må naturligvis utredes nærmere (kun grunnet akademiske interesser, naturligvis).

Kilde:

Crichton, G.E.Elias, M.F.Alkerwi, A. (2016). Chocolate intake is associated with better cognitive function: The Maine-Syracuse Longitudinal Study. Appetite: 100; p. 126–32. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26873453.

Del gjerne:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Det er mye som er gøy og lurt å lære om! Noe av det du leser her har stått på trykk i Dagbladet Magasinet, Allers, avisa Dagbladet, Helsemagasinet eller andre steder. Noe av det står bare her. Men alt er skrevet av meg. Alt er ting jeg liker og interesserer meg for og som jeg har lyst til å dele med deg, fordi du kanskje også kan ha glede av det. God lesning!

Copyright © 2024 Hjernefabrikken
Min konto
Utvikling og drift: INOVEX
cartmagnifiercross
Handlekurv