Dårlig konsentrasjon? Urolig? Sliten? “Vondter” i kroppen?

Sjekk om du mangler viktige fettsyrer!

Ubalanse mellom viktige fettsyrer kan føre til mange plager og sykdommer, både fysiske og psykiske. Hjernen – og resten av kroppen – er avhengig av nok og riktig fett for å fungere best mulig. Lærevansker, uro, konsentrasjonsproblemer og mye annet kan skyldes blant annet mangel på eller feil forhold mellom viktige fettsyrer. Mange tar omega-3-tilskudd, men kan likevel mangle fettsyrer, fordi de ikke tar nok omega-3. Andre tar ikke tilskudd.

Mange av elevene våre i Hjernefabrikken (og foreldrene deres) sliter med blant annet konsentrasjonen, dårlig søvn og at de er urolige. Mange av disse har underskudd på omega-3. Dette er lett å gjøre noe med!

Ved hjelp av en enkel hjemmetest kan du selv måle din fettsyrebalanse, og du kan få hjelp av oss til å skjønne resultatet av denne testen – og finne ut hvor mye omega-3 du bør ta.

To viktige “familier” av fettsyrer heter omega-6 og omega-3. For best mulig helse skal forholdet mellom disse være balansert, og det er spesielt to fettsyrer som er viktige i denne sammenhengen: Omega-3-fettsyren EPA og omega-6-fettsyren AA. Mange mennesker i dag har alt for mye omega-6-fettsyrer i forhold til omega-3-fettsyrer. Årsakene til dette er blant annet feil kosthold, stress og genetisk faktorer.

Hvis man legger om til et blodsukkerstabilg kostholt, blir ofte fettsyrebalansen bedre. Men for mange kan det være nyttig og nødvendig med flere tiltak for å komme i balanse.

Et enkelt og nyttig tiltak er å måle sin fettsyrebalanse.

Mål din fettsyrestatus! Dette kan gjøres ved hjelp av en enkel hjemmetest. Din blodprøve sendes så til et laboratorium for analyse, og du får tilsendt en rapport med nøkkeltall.

Testen tas ved at du stikker deg i fingeren og drypper noen dråper blod på et testark. Deretter fyller du inn en rekvisisjon, skriver navn og dato på testen, og sender det hele samlet til laboratoriet.

Det følger med bruksanvisning, og er ikke vanskelig.

Vi planlegger å lage en liten video til deg som forklarer hvordan du tolker testrapporten du får. Inntil videre kan du bestille hjelp av Anne Lene per telefon eller e-post.

Du kan bestille fettsyretest her i Hjernefabrikkens nettbutikk.

Ønsker du et omega-3-tilskudd, er det viktig at du finner en god olje som har nok av omega-3-fettsyren EPA, og som også smaker såpass godt at du og barna dine faktisk orker å ta den. Vi bruker nå selv oljen San Omega fra San Helse AS. Den er utviklet av spesialpedagog og ernæringsterapeut Vegard Holum, og den fungerer veldig bra for å rette opp og beholde en god fettsyrebalanse.
Den kommer i ulike smaker. Anne Lenes favoritt er den som heter “Sitron”, men hun synes den smaker solbærsaft.

Du kan bestille olje her

Copyright © 2021 Hjernefabrikken
Min konto
Utvikling og drift: WPCODE
cartmagnifiercross
Handlekurv