Hjernefabrikken eies og drives av Anne Lene Johnsen

Anne Lene Johnsen.
(Foto: Robert Lundin)

Helt siden Anne Lene var barn, har hun funnet svar på ting andre har lurt på, og forklart dem om det. Og det har hun fortsatt med, som kursholder, skribent, forfatter og gjennom mange ulike kanaler for formidling og undervisning.

Hun ble kjent for mange som “IQ-dama” i Dagbladet Magasinets lørdagsutgave hvor hun i flere år hadde sin egen populærvitenskapelige spalte. Hun er i dag en del av Helsepanelet i ukebladet Allers, hvor hun skriver om og svarer på spørsmål innen mental helse, og fast gjest på P4 i påsken.  Sammen med spesialpedagog Elin Natås har hun skrevet bøkene “Hvordan fatte matte” (Panta, 2017) og “Hvordan fatte norsk” (Panta, 2018), og her viser de hvordan alle foreldre og andre voksne kan sørge for at alle barn og unge (og voksne!) kan lære hele grunnskolens mattepensum og norsk rettskriving. Hun har også gitt ut flere hjernetrimbøker på både Panta og Kagge forlag, inkludert bestselgeren Barnas store IQ-bok og lekeboka Mer moro med matte, samt “selvhjelpsboka” Slik blir du mer intelligent hvor hun skriver om hvordan man får hodet til å virke bedre. Anne Lenes eget hode har stort sett alltid virket veldig godt, og hun var “den skoleflinke”.

Anne Lene er utdannet Handelsøkonom/MBM fra Oslo Handelshøyskole/BI (1993) og har også en bachelor i psykologi med spesialisering på rusavhengighet fra Argosy University, USA (2013), samt fag fra masterstudier i kognitiv nevrovitenskap ved Universitetet i Oslo, og fra PhD-studier i sosialpsykologi. Hun har blant annet bakgrunn fra IT-, media- og konferansebransjen, har jobbet som PR-sjef og har i flere år jobbet med tilrettelagt undervisning for voksne samt prøvd seg som mattelærer i ungdomsskolen. I 2010 var hun med å starte Helsemagasinet vitenskap og fornuft hvor hun i flere år var medredaktør og nå er fagjournalist på temaer innen psykologi og mental helse. Hun har hele tiden vært opptatt av hva som skal til for å ha best mulig mental helse og funksjon og brenner for å spre viktig kunnskap om hvordan vi mennesker kan få bedre liv.

Anne Lene samarbeider med flere andre, flinke folk:

Elin Natås
(Foto: Anne Lene Johnsen)

Elin strevde med store lærevansker i mange år og var godt voksen før hun lærte seg å lese, skrive og regne. Men nå har hun fått skrudd på hjernen sin. Elin jobber idag som spesialpedagog og privatlærer for barn som har de samme problemene hun hadde selv, og med svært gode resultater. Hun har hjulpet elever med forskjellige former for lærevansker i over 25 år.

Elin er utdannet ved Universitetet i Oslo (UiO) og Institutt for anvendt pedagogikk (INAP) og er en av landets mest erfarne innen pedagogikken systematisk begrepsundervisning (utviklet av Magne og Ragnhild Nyborg). Elin har jobbet 3 år i skolen og hele tiden i egen praksis. I dag jobber hun også ved Senter for bedre læring i Oslo, og hun var med å starte firmaet i-SEE som utviklet pedagogiske verktøy til bruk i undervisning. Hun har skrevet boka “Hvordan fatte matte” (Panta forlag, 2017) sammen med Anne Lene. Her forklarer hun modellen hun selv jobber etter, og deler erfaringer fra over 20 år som spesialpedagog.

Hva har vi til felles?!
Vi bruker de samme prinsippene for å klare å tenke! Og ikke bare for å tenke, men også for å være glade, kvikke og forøvrig ha god mental helse.
Hva går dette ut på? Det er nettopp det du kan lære av oss på kurs, i konsultasjoner og ved å lese det vi skriver på Hjernefabrikken.no.

HVA GJØR VI:

I Hjernefabrikken jobber vi med å lage de beste rammene for hjernen skal virke best mulig, med å finne årsaker bak vansker man måtte ha, og legge til rette for å få best mulig mental helse og funksjon.

Flere ting må være på plass for at vi skal klare å lære, huske, konsentrere oss, analysere informasjon og finne løsninger. Evnen til tenkning og analyse er ikke noe som bare dannes i hjernen, men det er noe vi lærer. Og for å klare å lære dette, må hjernen og nervesystemet være i god stand.

Først søker vi å gjøre arbeidsforholdene gode ved å få ”systemet” vårt i balanse.
Deretter søker vi å bruke hodet best mulig ved at vi lærer å tenke.

VIL DU VITE HVORDAN VI GJØR DETTE?

Her er 4 tips:

1: Bli med på kursene våre!
2: Bestill en konsultasjon!
3: Les boka Slik blir du mer intelligent hvor Anne Lene har skrevet en hel del om dette.
4: Og følg med her på bloggen, naturligvis!

Copyright © 2021 Hjernefabrikken
Min konto
Utvikling og drift: INOVEX
cartmagnifiercross
Handlekurv