OPPGAVE: Tau som tar tiden

Av: Anne Lene Johnsen
/
Den: 10. april 2020
/

Jeg har et tau som er en meter langt. Det er ikke like tykt hele veien, men det har den egenskapen at det bruker nøyaktig en time på å brenne opp, selv om det ikke brenner like jevnt hele veien. Det kan altså bruke for eksempel 50 minutter på å brenne 10 cm, og 10 minutter på å brenne 90 cm.

Hvordan kan jeg ved hjelp av tauet å finne ut når det har gått en halv time?

Det hjelper altså ikke å følge med på når tauet er brent opp halvveis siden tauet ikke er jevnt og dermed heller ikke brenner med samme hastighet hele veien.

(Løsning lenger ned).

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Løsning: Tenn på tauet i begge ender. Når det da har brent opp, har det gått en halv time.

Del gjerne:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Å, så mye som er gøy og lurt å lære om! Noe av det du leser her har stått på trykk i Dagbladet Magasinet, Allers, avisa Dagbladet, Helsemagasinet eller andre steder. Noe av det står bare her. Men alt er skrevet av meg. Alt er ting jeg liker og interesserer meg for og som jeg har lyst til å dele med deg, fordi du kanskje også kan ha glede av det. God lesning!

Copyright © 2021 Hjernefabrikken
Min konto
Utvikling og drift: WPCODE
cartmagnifiercross
Handlekurv