Lag hjernevennlig is i sommer

Av: Anne Lene Johnsen
/
Den: 30. april 2022
/

Jeg elsker is. Dessverre er isen vi får i butikken laget med masse sukker, og sukker er ikke så bra hjernemat. Men is kan utmerket godt lages uten sukker eller andre høyglykemiske karbohydrater. For noen år siden ble jeg bedt av Helsemagasinet om å klekke ut en bunke oppskrifter på is vi trygt kan spise selv eller gi til barn. Her er de!

GÅ TIL REPORTASJEN I HELSEMAGASINET

Dette er noen av istypene, og du får også oppskrift på strøssel:

Vaniljeis med digge saker til
Melonsorbet med sjokoladetbiter
Appelsinispinne

Det er lett og moro å lage is. Man kan bare eksperimentere i vei med mengden ingredienser og tilbehør. Du trenger ikke ismaskin: Sett den ferdige ismassen i en lufttett bolle i fryseren, og husk å røre i den cirka en gang i timen for å unngå at den krystalliserer seg.

God is-sommer!

Del gjerne:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Å, så mye som er gøy og lurt å lære om! Noe av det du leser her har stått på trykk i Dagbladet Magasinet, Allers, avisa Dagbladet, Helsemagasinet eller andre steder. Noe av det står bare her. Men alt er skrevet av meg. Alt er ting jeg liker og interesserer meg for og som jeg har lyst til å dele med deg, fordi du kanskje også kan ha glede av det. God lesning!

Refsnesalleen 89 D
1518 Moss
900 11 030
annelene@annelene.no
Hjernefabrikken på Facebook
Anne Lene på Linkedin
Copyright © 2022 Hjernefabrikken
Min konto
Utvikling og drift: INOVEX
cartmagnifiercross
Handlekurv