Hva er den beste hjernetrimmen?

Av: Anne Lene Johnsen
/
Den: 21. mars 2020
/

Ja, visst er det viktig å holde hjernen i form. Og det er både morsomt og lærerikt og nyttig på mange måter å løse sudoku, kryssord og andre hjernetrimoppgaver – slike som du finner blant annet i Anne Lenes nye, flotte hjernetrimbok, “Bruk nøtta!”.

Men den aller beste trimmen for hjernen, er å trimme kroppen:

Det er gjennom fysisk aktivitet du virkelig kan ta vare på din hjernekraft og intelligens opp gjennom livet. Fysisk aktivitet bidrar til at vi får bedre hukommelse og presterer bedre kognitivt på mange områder, hjelper oss å stresse ned, og beskytter mot demens og andre hjernesykdommer. Ny forskning viser blant annet at spesielt styrketrening er effektivt for å forebygge og bekjempe depresjon. Så kom deg på trening! Så kan du sette deg ned med Anne Lenes IQ-bøker og god samvittighet i godstolen etterpå.

Referanse:

Gordon, B. R.  et al. (2018): Association of efficacy of resistance exercise training with sepressive symptoms meta-analysis and meta-regression analysis of randomized clinical trials. jamapsychiatry, 572 Sammendrag

Del gjerne:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Å, så mye som er gøy og lurt å lære om! Noe av det du leser her har stått på trykk i Dagbladet Magasinet, Allers, avisa Dagbladet, Helsemagasinet eller andre steder. Noe av det står bare her. Men alt er skrevet av meg. Alt er ting jeg liker og interesserer meg for og som jeg har lyst til å dele med deg, fordi du kanskje også kan ha glede av det. God lesning!

Copyright © 2021 Hjernefabrikken
Min konto
Utvikling og drift: INOVEX
cartmagnifiercross
Handlekurv