Husk bedre ved å ta på ting

Av: Anne Lene Johnsen
/
Den: 9. mars 2020
/

Har du sett at barn tar på alt mulig? Merker du selv at du har lyst til å ta på ting når du er ute i verden? Og har du hørt oss fortelle at vi liker å bruke mange konkreter (ting å ta på) når vi underviser? Det er ikke uten grunn: Når vi bruker flere sanser, husker vi også bedre. Her er et eksempel:

I en tysk studie fikk studenter (med bind for øynene) ta på 168 ulike objekter. De fikk beskjed om at de kom til å bli testet på hvor mange de husket.

Rett etterpå husket de 94 prosent, og en uke etter hele 85 prosent av tingene de hadde fått presentert. En annen gruppe fikk ikke vite at de kom til å bli testet en uke senere, men disse husket fremdeles hele 79 prosent.

Å ta ting med hendene hjelper hjernen til å skape mer detaljerte og varige minner objekter eller situasjoner. Så neste gang du er et sted hvor du vil memorere mer av hva som skjer, lukk øynene og ta på ting rundt deg mens du konsentrerer deg om tingenes form, overflate, vekt og størrelse.

Del gjerne:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Det er mye som er gøy og lurt å lære om! Noe av det du leser her har stått på trykk i Dagbladet Magasinet, Allers, avisa Dagbladet, Helsemagasinet eller andre steder. Noe av det står bare her. Men alt er skrevet av meg. Alt er ting jeg liker og interesserer meg for og som jeg har lyst til å dele med deg, fordi du kanskje også kan ha glede av det. God lesning!

Copyright © 2024 Hjernefabrikken
Min konto
Utvikling og drift: INOVEX
cartmagnifiercross
Handlekurv