Vil du hjelpe meg å lage quiz til min neste bok?

Av: Anne Lene Johnsen
/
Den: 30. september 2022
/

Har du en en god idé til en quizoppgave eller noen gode tips til temaer som kan bli morsomme spørsmål? Da vil jeg gjerne høre fra deg!

Jeg holder nemlig på å lage quizbok. Den kommer til sommeren. I den skal det være hundrevis av oppgaver med morsomme svaralternativer som gjør at man ikke nødvendigvis behøver å kunne alle svarene på forhånd (selv om det i blant vil hjelpe). Vil du hjelpe meg med å finne på enda mer gøy? Send meg i så fall en e-post!

Slik kan en oppgave se ut:

Hva er en stamcelle?

 1. En blodcelle som hopper litt mellom ulike blodplater (stammer) når den beveger på seg.
 2. En celle i kroppen som ikke vet hva den skal bli når den blir stor, den er ikke spesialisert ennå.
 3. Når kriminelle gjengangere har sitti inne fem ganger eller mer, får de sin egen faste celle, en stamcelle. 
 4. En celle i hjernestammen.

(Svar: B)

Det blir oppgaver både til barn, ungdom og voksne, og i mange ulike kategorier, for eksempel disse:

 • Hva betyr ordet
 • Morsomme stedsnavn
 • Hvem sa dette?
 • Hva skjedde på denne datoen?
 • Morsomme tall
 • Geografi
 • Salte ting
 • Tre av samme art
 • Ting som har med vann å gjøre
 • Akronymer
  ... og alt mulig, egentlig!

Jeg blir glad for alle tips, og hvis du lager en oppgave (eller flere) som jeg bruker, får du navnet ditt på takkeliste i boka :)!

PS: Noen av oppgavene er hentet fra høstens bok Det kunne jeg jo før!, som er et lynkurs i de viktigste temaene fra grunnskolens pensum, og ting vi alle burde kunne litt om. Men jeg skal også ha MANGE andre kategorier og morsom kunnskap i quizboka, så det er bare å finne på mye gøy!

(Bildet i saken er forresten fra min bok Alt står på spill, hvor jeg skriver om alle spillene jeg selv elsker og spilte gjennom barndommen (og noen som voksen). Her er det både spilleregler og tips til hvordan man spiller strategisk og lurt for å vinne ;). Du får boka gratis i min nettbutikk og betaler bare for portoen.)

Del gjerne:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Det er mye som er gøy og lurt å lære om! Noe av det du leser her har stått på trykk i Dagbladet Magasinet, Allers, avisa Dagbladet, Helsemagasinet eller andre steder. Noe av det står bare her. Men alt er skrevet av meg. Alt er ting jeg liker og interesserer meg for og som jeg har lyst til å dele med deg, fordi du kanskje også kan ha glede av det. God lesning!

Copyright © 2023 Hjernefabrikken
Min konto
Utvikling og drift: INOVEX
cartmagnifiercross
Handlekurv