Her er den! Boka som gjør at ALLE kan synes quiz er moro.

Av: Anne Lene Johnsen
/
Den: 25. juni 2023
/

De fleste familier har én som kan «alt» og vinner alle quizzer og kunnskapskonkurranser. Som husker vinneren av femmila under Torino-oL i 2006, hvilket år Karthago falt og hvem som var fiskeriminister i 2016. Alle vil være på quizlag med dem, og hver gang quizmasteren stiller et nytt spørsmål, får de store øyne av alle lagkameratene. 

I min familie er det IKKE meg. 

Jeg kan for eksempel ikke mye om sport og pinlig lite om historie og riktige årstall og sånt. Jeg blir heller ikke invitert med på quizlag når det er musikk som er tema. 

Så derfor har jeg laget min egen bok: Quiz for ikke-quizzere! Boka for deg som ikke liker å si pass (og liker å tenke selv og ikke bare har pugget årstall og sportsresultater).

Den er selvsagt for alle som elsker quiz, men også for alle dere som er som meg og egentlig føler deg litt dum fordi det er så mye du ikke kan svare på.

For quiz er jo morsomst når man blir spurt om noe man KAN eller har sjans til å resonnere seg fram til svaret på!

I Quiz for ikke-quizzere er det svaralternativer, men ikke alle er like høytidelige, noen er bare helt superusannsynlige, så det er også meningen du skal få deg en latter. Folk som har testet oppgavene mine sier at de elsker at de kan diskutere alternativene i familien eller gjengen, det blir mer sosialt og hyggelig da, og man lærer mer!

Det er også gøy å se, for meg, at mange av mine smarte oppegående venner – også hen som er familiens bezzerwizzer – velger ikke bare feil svar, men attpåtil det svaret jeg mener skulle være det mest koko svaret av dem alle! Det er jo også moro! I alle fall for oss andre 😊

Jeg får masse herlig respons når jeg er rundt omkring og arrangerer quiz på denne måten, med oppgaver om temaer mange kanskje ikke har hørt om, men med morsomme svaralternativer og laget på en sånn måte at man har sjans til å tenke seg fram til svaret. Eller man kan bare gjette, og gjetter man feil, kan det også bli moro.

Du får den i alle bokhandler og i min egen nettbutikk her på Hjernefabrikken.

(Foto av meg: Magnus Vold Rygge, Moss Avis)

Del gjerne:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Det er mye som er gøy og lurt å lære om! Noe av det du leser her har stått på trykk i Dagbladet Magasinet, Allers, avisa Dagbladet, Helsemagasinet eller andre steder. Noe av det står bare her. Men alt er skrevet av meg. Alt er ting jeg liker og interesserer meg for og som jeg har lyst til å dele med deg, fordi du kanskje også kan ha glede av det. God lesning!

Copyright © 2024 Hjernefabrikken
Min konto
Utvikling og drift: INOVEX
cartmagnifiercross
Handlekurv