Forsker bekrefter: Dette bygger vår intelligens (og du lærer det av oss)

Av: Anne Lene Johnsen
/
Den: 14. april 2020
/

Vi ble begeistret da vi kom over denne artikkelen, hvor forskning i nevrokognisjon bekrefter at vi gjør nettopp det som skal til for at vi skal utvikle gode tenkeevner og forutsetninger for læring. Her skriver nemlig forskerne om hvor viktig det er å bygge opp en konseptuell forståelse via elevens sanser (og bevisst språk) som gjør hjernen i stand til å bli mer fleksibel, huske, og klare å abstrahere og sette informasjon sammen når det blir mye av den.

Det er dette som bygger intelligens, sier de.

Den ene forskeren, Professor Barbey, sier for eksempel at:

Hjerneområder i occipitallappen i hjernens bakre del er kjent for å prosessere visuell informasjon.  For å identifisere et objekt, må vi også klassifisere det.
Det avhenger ikke bare av syn. Det krever også konseptuell kunnskap og andre aspekter ved informasjonsbehandling, som støttes av andre hjerneregioner.
Og etter hvert som antall moduler øker, blir typen informasjon som er representert i hjernen stadig mer abstrakt og generell

Det er hvordan alt dette jobber sammen, som virkelig skaper intelligens, sier han også.

Det er nettopp det vi gjør gjennom den undervisningsmodellen vi skriver om i “Hvordan fatte”-bøkene våre og som vi underviser i på nettkurs og bruker med elevene våre:

Lærer elevene denne konseptuelle forståelsen og hvordan de klassifiserer, slik at de blir fleksible og kan abstrahere og lagre og nyttiggjøre seg mer informasjon.

Se populærversjon av artikkelen her og originalstudien fra journalen Trends in Cognitive Sciences her.

Del gjerne:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Å, så mye som er gøy og lurt å lære om! Noe av det du leser her har stått på trykk i Dagbladet Magasinet, Allers, avisa Dagbladet, Helsemagasinet eller andre steder. Noe av det står bare her. Men alt er skrevet av meg. Alt er ting jeg liker og interesserer meg for og som jeg har lyst til å dele med deg, fordi du kanskje også kan ha glede av det. God lesning!

Copyright © 2021 Hjernefabrikken
Min konto
Utvikling og drift: WPCODE
cartmagnifiercross
Handlekurv