Bli klar til skolestart

Av: Anne Lene Johnsen
/
Den: 8. august 2020
/

Her er våre tips til deg i overgangen mellom ferie og nytt skoleår:

  1. Uka før skolestart er det lurt å komme inn i gode hverdagsrutiner. Barn liker forutsigbarhet og grenser. Det gjør dem trygge.
  2. Har det vært mye is og pølser i sommer? Ta et omega-3-tilskudd for å gi barnehjernen et boost for lettere å kunne konsentrere seg. Alle – både barn og voksne – må være «skrudd på» for å klare å bruke hodet skikkelig.
  3. Gå gjennom lista over grunnleggende begreper i Hvordan fatte matte, og bruk noen minutter med barnet ditt, hvor dere snakker om hvordan man analyserer ved hjelp av disse begrepene. Slik sjekker du om barnet har noen «hull» i grunnmuren. Følg oppskriften i boka.
  4. Sjekk læreplanen for det trinnet ditt barn går på. Hva er det egentlig de skal forstå? Så kan du sjekke i Hvordan fatte matte hva som må være lært i forkant av dette, og gå gjennom disse delene av grunnmuren med barnet.
    Læreplanen i matematikk finner du her
  5. Varm opp til å bruke hodet ved å spille spill som er lærerike og krever at man må tenke litt. Med små barn kan dere spille kortspill som Vri åtter og brettspill som Ludo, med større barn SET-game, Mastermind eller Scrabble. Det er mange å velge mellom.
  6. Gjør klar en arbeidsplass til barnet, der han/hun kan gjøre lekser.
  7. Vær klar til å hjelpe! Hvis matteleksene begynner å skape trøbbel, sørg for å ha verktøykassa tilgjengelig, og vær forberedt: Les gjennom Hvordan fatte matte og finn ut hva man må forstå før man lærer de ulike mattetemaene, og hvordan du lærer bort dette til barnet ditt.
  8. Sjekk gjerne om du har materiell i huset du kan bruke som hjelp når du skal forklare ting. Se tipsene i Hvordan fatte matte, eller vær kreativ og gå på skattejakt inne og ute.

Med Hvordan fatte matte kan du bidra til at barnet får en god skolestart og gode matteopplevelser.

Del gjerne:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Å, så mye som er gøy og lurt å lære om! Noe av det du leser her har stått på trykk i Dagbladet Magasinet, Allers, avisa Dagbladet, Helsemagasinet eller andre steder. Noe av det står bare her. Men alt er skrevet av meg. Alt er ting jeg liker og interesserer meg for og som jeg har lyst til å dele med deg, fordi du kanskje også kan ha glede av det. God lesning!

Copyright © 2021 Hjernefabrikken
Min konto
Utvikling og drift: INOVEX
cartmagnifiercross
Handlekurv