Bli klar til skolestart

Av: Anne Lene Johnsen
/
Den: 3. august 2023
/

Her er våre tips til deg i overgangen mellom ferie og nytt skoleår:

  1. Uka før skolestart er det lurt å komme inn i gode hverdagsrutiner. Barn liker forutsigbarhet og grenser. Det gjør dem trygge. Så bestem dere for hva som vil være gode rutiner til hverdags utover høsten, og start med dem litt i forkant.
  2. Har det vært mye is og pølser i sommer? Ta et omega-3-tilskudd for å gi barnehjernen et boost for lettere å kunne konsentrere seg. Alle – både barn og voksne – må være «skrudd på» for å klare å bruke hodet skikkelig.
  3. Uansett hvilke fag barnet skal lære: Gå gjennom lista over grunnleggende begreper i Hvordan fatte matte, og bruk noen minutter med barnet ditt, hvor dere snakker om hvordan man analyserer ved hjelp av disse begrepene. Slik sjekker du om barnet har noen «hull» i grunnmuren. Følg oppskriften i boka. (Her får du forresten boka sammen med 45 minutter ekstra videotips, og her får du e-boka sammen med videotips). Disse begrepene er smarte å gå gjennom også for å forberede barnet ditt på andre fag enn matematikk!
  4. Sjekk læreplanen for det trinnet ditt barn går på. Hva er det egentlig de skal forstå? Gjør gjerne dette for alle fag. For matematikkfaget kan du sjekke i Hvordan fatte matte hva som må være lært i forkant av dette, og gå gjennom disse delene av grunnmuren med barnet.
    Læreplanen i matematikk finner du her
  5. Varm opp til å bruke hodet ved å spille spill som er lærerike og krever at man må tenke litt. Med små barn kan dere spille kortspill som Vri åtter og brettspill som Ludo, med større barn SET-game, Mastermind eller Scrabble. Det er mange å velge mellom.
  6. Gjør klar en arbeidsplass til barnet, der han/hun kan gjøre lekser.
  7. Vær klar til å hjelpe! Hvis leksene begynner å skape trøbbel, sørg for å ha verktøykassa du trenger tilgjengelig, og vær forberedt: Les gjennom Hvordan fatte matte og finn ut hva man må forstå før man lærer de ulike mattetemaene og hvordan du lærer bort dette til barnet ditt. Vil du ha tips utover matten, kan du se i boka Møkkalekser! hvor du i tillegg til matematikk kan lese om å jobbe med norskfaget og får generelle leksetips.
  8. Sjekk gjerne om du har materiell i huset du kan bruke som hjelp når du skal forklare ting. Se tipsene i Hvordan fatte matte, eller vær kreativ og gå på skattejakt inne og ute.

God skolestart!

Del gjerne:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Det er mye som er gøy og lurt å lære om! Noe av det du leser her har stått på trykk i Dagbladet Magasinet, Allers, avisa Dagbladet, Helsemagasinet eller andre steder. Noe av det står bare her. Men alt er skrevet av meg. Alt er ting jeg liker og interesserer meg for og som jeg har lyst til å dele med deg, fordi du kanskje også kan ha glede av det. God lesning!

Copyright © 2024 Hjernefabrikken
Min konto
Utvikling og drift: INOVEX
cartmagnifiercross
Handlekurv