OPPGAVE: Kunstig intelligens - Roboten som kunne strikke

Av: Anne Lene Johnsen
/
Den: 3. april 2023
/

Min smarte, gøyale og veldig teknisk begavede tante Ellen bor i Helgeroa. Hun er en ivrig strikker. Hun begynner riktignok å slite litt med å strikke, og det er så mange som vi ha både gensere og sokker, så hun fant ut at hun kunne bygge en robot som kan strikke for henne. 

Så det gjorde hun, hun bygget en robot, og ga den pinner og garn og sa "strikk en Marius-genser" og roboten strikket i vei. Uansett hva hun ba roboten om, klarte den å finne oppskrift og lage det hun ville. Vi andre fikk også prøve oss, både kvinner og menn, og roboten hørte på oss alle sammen. I det hele tatt imponerte den alle som så den demonstrert.

Ryktet spredde seg også til selveste kongen som ville se dette kunstverket. Nå er Tante Ellen blitt litt dårlig til bens, så hun kom seg ikke selv til Oslo og Slottet, men samlet garn og strikkepinner i en eske, og sendte den og roboten avgårde med bud til Kongen.

Hele kongefamilien og hoffet satt klare da budet kom inn på Slottet hvor han satte fra seg roboten og esken med strikkesakene foran forsamlingen, og Kongen ropte ivrig ut "Strikk røde, hvite og blå raggsokker til meg!"

Men da roboten skulle vise sine kunster for kongen, skjedde ingenting. Den satt bare helt stille. Hvorfor det? Løsning lenger ned!

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Løsning: Det var ingen som hadde tenkt på å åpne esken med strikkesakene i, det hadde de ikke rukket, men roboten var jo ikke programmert til å åpne esker, så den fikk ikke tak i strikkesakene!

Del gjerne:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Det er mye som er gøy og lurt å lære om! Noe av det du leser her har stått på trykk i Dagbladet Magasinet, Allers, avisa Dagbladet, Helsemagasinet eller andre steder. Noe av det står bare her. Men alt er skrevet av meg. Alt er ting jeg liker og interesserer meg for og som jeg har lyst til å dele med deg, fordi du kanskje også kan ha glede av det. God lesning!

Copyright © 2024 Hjernefabrikken
Min konto
Utvikling og drift: INOVEX
cartmagnifiercross
Handlekurv