Bevegelse viktig for læring

Av: Anne Lene Johnsen
/
Den: 28. juni 2019
/

I denne kommentaren i Romerikes blad stiller Anne Hagberg spørsmålstegn ved om det er riktig å la barna sitte stille på skolebenken. Er det naturlig for dem? Og hva med dem som ikkeklarer å sitte stille, selv i kortere perioder – kan det da være noen underliggende årsaker til det?

Bevegelse og fysisk aktivitet er viktig for utviklingen av nervesystem og sanseapparat, og barns naturlige bevegelser hjelper dem til å utvikle gode hjernefunksjoner. Hva da med de barna som av ulike årsaker ikke får med seg denne naturlige utviklingen? De kan komme til å møte problemer senere med blant annet læring. Mange av disse barna treffer vi i Hjernefabrikken.

I modul 6 i vårt netttprogram "Fjern mattevanskene" tar vi opp mye av dette. Vi er blant annet opptatt av hvordan spedbarnsreflekser som ikke integreres naturlig kan hindre læring senere. Slike reflekser integreres blant annet gjennom bevegelse og aktivitet. Blant andre den engelske psykologien Sally Goddard har arbeidet mye med dette. Ønsker du en utredning av ditt eget barn, kan de norske terapeutene hos Senter for bedre læring hjelpe.

Anne Berg og Karin Kippe er to andre norske fagfolk blant mange som er opptatt av dette temaet – les mer om deres tanker her.

Del gjerne:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Det er mye som er gøy og lurt å lære om! Noe av det du leser her har stått på trykk i Dagbladet Magasinet, Allers, avisa Dagbladet, Helsemagasinet eller andre steder. Noe av det står bare her. Men alt er skrevet av meg. Alt er ting jeg liker og interesserer meg for og som jeg har lyst til å dele med deg, fordi du kanskje også kan ha glede av det. God lesning!

Copyright © 2024 Hjernefabrikken
Min konto
Utvikling og drift: INOVEX
cartmagnifiercross
Handlekurv