Vi blir lykkeligere av å pynte til jul tidlig

Av: Anne Lene Johnsen
/
Den: 10. november 2023
/

Jeg har hatt julestemning siden oktober og har allerede kjøpt inn svibler, pakket inn flere julegaver og stekt en ribbe. Jeg blir selvsagt stadig ertet litt fordi jeg er så tidlig ute med juleaktivitetene mine. Men det gjør meg glad! Og nå kan jeg attpåtil slå i bordet med at forskere bekrefter dette:

Psykolog Steve McKeown forteller til nettstedet Unilad at å hente fram julepynten tidlig blant annet bidrar til at vi husker tilbake til da vi var barn og syntes julen var magisk og spennende:

– I en verden full av stress og angst liker folk å assosiere til ting som gjør dem glade, og julepynt fremkaller sterke følelser fra barndommen, sier han.

Når vi gjør ting som gjør oss glade, produserer dessuten hjernen hormoner som bidrar til at vi også blir friskere både psykisk og fysisk. En studie publisert i Journal of Environmental Psychology fastslår også at det å pynte til jul derfor faktisk kan påvirke helsen din.

Mange forbinder juleforberedelser mest med stress, men kanskje det stresset kommer mest når man venter med forberedelsene? Tiden fram mot jul er i alle fall en fin anledning for meg til å gjøre hyggelige ting jeg blir gladere av. Og så er denne tiden også en fin anledning til å minne oss selv om å være litte granne snillere med både hverandre og oss selv, og dét trenger i alle fall verden mer av.

Del gjerne:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Det er mye som er gøy og lurt å lære om! Noe av det du leser her har stått på trykk i Dagbladet Magasinet, Allers, avisa Dagbladet, Helsemagasinet eller andre steder. Noe av det står bare her. Men alt er skrevet av meg. Alt er ting jeg liker og interesserer meg for og som jeg har lyst til å dele med deg, fordi du kanskje også kan ha glede av det. God lesning!

Copyright © 2024 Hjernefabrikken
Min konto
Utvikling og drift: INOVEX
cartmagnifiercross
Handlekurv