This content is protected against AI scraping.
– Hvorfor kan ikke iskremprodusentene her i landet lage is uten alt sukkeret og andre unødvendige tilsetningsstoffer de putter inn i oppskriftene? sukket min redaktør i Helsemagasinet til meg for en stund siden.
Hjertesukket resulterte i at vi satte i gang med å lage is på lavkarbovis. Her er isen sjefredaktøren selv lagde, og den er virkelig god! Jeg har hatt den med i min matspalte “Noe godt”, og nå får du den her. Lag en base, og velg om du vil ha sjokoladesmak eller is med bær:
Du trenger til basen:
- 4 eggeplommer
- Litt magnesium, for eksempel 300 mg fra SanMagnesium (for å balansere kalsiumet i fløte)
- 2 ss olje, for eksempel MCT eller C8-olje
- 4 dl kremfløte (inneholder 300 mg kalsium, men bare 20 mg magnesium)
- Litt blodsukkervennlig søtning hvis ønskelig, for eksempel erytritol, stevia og/eller ribose
- En neve salte nøtter, for eksempel peanøtter (has i til slutt)
Til frukt-/bær-iskremen:
- Enten 1 liter bær (bringebær, jordbær, eventuelt en hel moden banan)
Til sjokoladeisen:
- 4 ss kakaopulver (eller litt mer eller litt mindre)
- En halv banan for bedre konsistens og litt søtning
Slik gjør du:
Ha eggeplommene i en blender og kjør til du får en eggedosis. Tilsett magnesiumpulver og olje og blend litt til.
Hvis du lager iskrem med frukt/bær: Ha i bærene og blend en stund til.
Hell i kremfløten og blend til du får en cirka 6–7 dl luftig masse
Hvis du lager sjokoladeis: Blend inn den halve bananen og smak til med kakaomasse. Redaktøren brukte 4 ss.
Smak eventuelt til med valgt søtning. Ha i en neve nøtter til slutt og blend den inn.
Hvis du har ismaskin: Kjør massen i ismaskinen i 45–50 minutter.Uten ismaskin: Sett massen i fryseren. Pass på å røre i den jevnlig for å unngå krystallisering.