Sjefredaktørens supersunne iskrem

Av: Anne Lene Johnsen
/
Den: 10. juni 2023
/

- Hvorfor kan ikke iskremprodusentene her i landet lage is uten alt sukkeret og andre unødvendige tilsetningsstoffer de putter inn i oppskriftene? sukket min redaktør i Helsemagasinet til meg for en stund siden.

Hjertesukket resulterte i at vi satte i gang med å lage is på lavkarbovis. Her er isen sjefredaktøren selv lagde, og den er virkelig god! Jeg har hatt den med i min matspalte "Noe godt", og nå får du den her. Lag en base, og velg om du vil ha sjokoladesmak eller is med bær:

Du trenger til basen:

  • 4 eggeplommer
  • Litt magnesium, for eksempel 300 mg fra SanMagnesium (for å balansere kalsiumet i fløte)
  • 2 ss olje, for eksempel MCT eller C8-olje
  • 4 dl kremfløte (inneholder 300 mg kalsium, men bare 20 mg magnesium)
  • Litt blodsukkervennlig søtning hvis ønskelig, for eksempel erytritol, stevia og/eller ribose 
  • En neve salte nøtter, for eksempel peanøtter (has i til slutt)

Til frukt-/bær-iskremen:

  • Enten 1 liter bær (bringebær, jordbær, eventuelt en hel moden banan) 

Til sjokoladeisen:

  • 4 ss kakaopulver (eller litt mer eller litt mindre)
  • En halv banan for bedre konsistens og litt søtning

Slik gjør du:

Ha eggeplommene i en blender og kjør til du får en eggedosis. Tilsett magnesiumpulver og olje og blend litt til.

Hvis du lager iskrem med frukt/bær: Ha i bærene og blend en stund til.

Hell i kremfløten og blend til du får en cirka 6–7 dl luftig masse

Hvis du lager sjokoladeis: Blend inn den halve bananen og smak til med kakaomasse. Redaktøren brukte 4 ss.

Smak eventuelt til med valgt søtning. Ha i en neve nøtter til slutt og blend den inn.

Hvis du har ismaskin: Kjør massen i ismaskinen i 45–50 minutter.Uten ismaskin: Sett massen i fryseren. Pass på å røre i den jevnlig for å unngå krystallisering.

Del gjerne:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Det er mye som er gøy og lurt å lære om! Noe av det du leser her har stått på trykk i Dagbladet Magasinet, Allers, avisa Dagbladet, Helsemagasinet eller andre steder. Noe av det står bare her. Men alt er skrevet av meg. Alt er ting jeg liker og interesserer meg for og som jeg har lyst til å dele med deg, fordi du kanskje også kan ha glede av det. God lesning!

Copyright © 2024 Hjernefabrikken
Min konto
Utvikling og drift: INOVEX
cartmagnifiercross
Handlekurv