Quiz i anledning Lucia-dagen

Av: Anne Lene Johnsen
/
Den: 13. desember 2023
/

I anledning Lucia-dagen: Her er tre quiz-spørsmål som på en eller annen måte har noe med Lucia i seg (svar lenger ned):

1: Handlingen i Unni Lindells krim Fremmedlegeme foregår om sommeren. Men Lindells politihelt har et navn som passer mer til en annen årstid. Hva heter hun?

a)    Lucia.

b)    Lydia Winther, kalles også «Snø».

c)    Holly Hvitter, kalles også «Vinter».

d)    Eva Scrooge (kalles bare Eva). 

2: Den 13. desember er Luciadagen, hvor vi feirer Den hellige Lucia, eller Sankta Lucia, en ung martyr som døde i år 304 og ble helgenerklært av den katolske kirke. Da går barn i luciatog, vi deler ut lussekatter og synger Sankta Lucia. Men en av disse nedenfor heter også St. Lucia (Saint Lucia). Hvilken?

a)     En roman av Vetle Lid Larssen.

b)     En øy i Karibia.

c)     En konfekteske fra Nidar.

d)     En produsent av korkapper (altså det du har på deg når du synger i kor).

3: Ungjentene Thea Lucia Indrebø, Ida Øberg, Sigrunn Faag, Mia Statle, Kaja Brekke, Maren Idland Sægrov, Agnethe Kjensli og Sofie Sjødal har alle blitt verdensmestere enten én eller flere ganger. I hva?

a)     Bridge.

b)     Synkronsvømming.

c)     Agility.

d)     Håndball.

Oppgavene er fra mine bøker Smartest i familien og Quiz for ikke-quizzere, som du får både i bokhandlene og min egen nettbutikk.

.

.

.

.

.

Svar:

1: b.

2: Også b. Saint Lucia er en øystat i Det karibiske hav nord for Saint Vincent og Grenadinene og sør for Martinique. Men Vetle Lid Larssen har skrevet Lucias siste reise (Strawberry, 2021/ Bonnier, 2022), en strålende roman som har samlet en haug med femmere på terningene. 

3: a: Jentene har tatt gull i VM i både par og lag. Noen av dem har også flere VM-titler å skilte med, og i skrivende stund er Brekke, Indrebø, Kjensli og Statle de ferskeste og også regjerende mesterne etter at de tok gull i VM for lag i august 2022.

Del gjerne:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Det er mye som er gøy og lurt å lære om! Noe av det du leser her har stått på trykk i Dagbladet Magasinet, Allers, avisa Dagbladet, Helsemagasinet eller andre steder. Noe av det står bare her. Men alt er skrevet av meg. Alt er ting jeg liker og interesserer meg for og som jeg har lyst til å dele med deg, fordi du kanskje også kan ha glede av det. God lesning!

Copyright © 2024 Hjernefabrikken
Min konto
Utvikling og drift: INOVEX
cartmagnifiercross
Handlekurv