OPPGAVE: Bondens marked

Av: Anne Lene Johnsen
/
Den: 4. april 2020
/

En fattig bonde skulle til markedet for å selge erter og linser. Han hadde bare én sekk å bære dette i, så fattig var han. (Og hadde han ikke vært det, hadde dette ikke blitt en oppgave).

Men han ønsket ikke å BLANDE disse ertene og linsene. Derfor helte han først ertene i sekken, knøt sekken igjen (omtrent midtveis) og fylte den øverste delen med linser.

På markedet traff han en rik innkjøper som hadde sin egen sekk. Innkjøperen ville kjøpe ertene, men ikke linsene. Nå er det slik i erter-og linsebransjen at hvis man oppbevarer erter og linser andre steder enn i sekken, anses det som at varene blir brukt, og kan da ikke selges. Bonden må altså få ertene sine over i kundens sekk uten at linsene må ut av sekken.  Og det er ikke lov å bytte sekker; det var kvalitetsforskjell på disse, må vite. Bonden kunne heller ikke klippe hull I sekken, det var jo den eneste han hadde!

Hvordan får du flyttet ertene til kundens sekk uten at linsene må ut?

Denne oppgaven har vært påskenøtt på P4 tidligere.

(Løsning lenger ned).

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Løsning:

Her må man visualisere litt – se det for deg…: Hell linsene i innkjøperens sekk, bind sammen og vreng den – slik får man liksom en “bolle” (sylinder) inne i sekken. Så heller du i ertene, og kan binde opp repet som holder linsene I denne “sylinderen”, og kan helle disse tilbake I bondens egen sekk.

Del gjerne:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Å, så mye som er gøy og lurt å lære om! Noe av det du leser her har stått på trykk i Dagbladet Magasinet, Allers, avisa Dagbladet, Helsemagasinet eller andre steder. Noe av det står bare her. Men alt er skrevet av meg. Alt er ting jeg liker og interesserer meg for og som jeg har lyst til å dele med deg, fordi du kanskje også kan ha glede av det. God lesning!

Copyright © 2021 Hjernefabrikken
Min konto
Utvikling og drift: INOVEX
cartmagnifiercross
Handlekurv