Hva er greia med denne boka, hvem er den for og hvorfor har den hjulpet så mange?

Boka retter seg mot foreldre som har barn som strever med matematikken, og andre voksne som vil hjelpe barn, unge og voksne å forstå grunnskolens mattepensum. Den baserer seg på spesialpedagog Elin Natås sin kompetanse, utdannelse og lange erfaring med å hjelpe elever med ulike lærevansker. Boka er først og fremst en veiledning i det som heter “systematisk begrepsundervisning”, og viser hvordan foreldre og andre voksne legger grunnlaget for læring hos barna ved hjelp av denne undervisningsmodellen. Det handler om å lære barna å tenke trygt og fritt, og gi dem de mentale redskapene de trenger for å forstå sammenhenger i blant annet matematikken. I tillegg viser Elin hvordan hun forklarer matematikken til disse elevene, og hvor de faller fra. Det er nemlig omtrent de samme tingene som er problemet for elevene, uansett hvilken alder og hvilket trinn de er på: Alle trenger å få fylt igjen huller i grunnmuren sin før de kan bygge læringen på toppen.

Ved hjelp av veiledningene i denne boka kan til og med elever som har hatt store vansker med matematikken og kanskje har helt mistet troen på at de kan få til faget, lære det som skal til.

Eller har du små barn? Da er metoden i boka super for å forebygge – med dette grunnlaget du lærer om her, vil du hjelpe barnet ditt til å lære lettere.

For istedenfor å pugge og kjempe med temaer i matten som er vanskelige, går vi til bunns i problemene og rydder vi opp på et helt annet plan enn det de fleste tenker på. Ved å fjerne de underliggende årsakene til vanskene oppnår vi at selv elever med de mest utfordrende mattevanskene opplever mestring.

Se gjerne flott intervju med oss om at alle kan fatte matte her hos BOK365.

Og les mer om boka HER i bloggen, eller kjøp den HER.

Dette er noen av tilbakemeldingene vi har fått fra lesere – både foreldre, mattelærere og andre:

Dere kommer med løsning som virker. Selv jeg som alltid har vært god i matte, er virkelig ydmyk, for mye av det dere skriver om, har jeg selv aldri lært, og min sønn som går i 10 klasse har virkelig mange huller som skulle vært fylt igjen.

Trine Saltvik, mor

Eg rett og slett berre digga den boka! Anbefalte den til ei mor som har ei datter som sliter med matte. Ho kom tilbake etter ei stund og grein av glede og fortalte meg kor takknemlig ho var for anbefalinga!

Veronica Sunde, bokhandler, Notabene Stryn

Snakk om å treffe en mattelærers hjerte med stor pil! Kan det gå an å føle seg så glad, inspirert og klar for ny mestring etter bare å ha kommet til side 59 i boka?…

Gunn Rokstad Børnes, lærer

Utrolig bra kvalitet på stoff, lærdom og formidling. En bok jeg tror alle vil forstå og kunne bruke. Den tar tak i det ALLE har bruk for, fra bitte små barn og oppover. Jeg har jobbet med en del av dette, men ikke i system, slik som her, og med forklaring til hvorfor. Liker ikke ordet kokebok, men denne er langt mer enn det. Når en i så mange år har jobbet med faget og ikke alltid kommet i mål, og lurt på hvorfor, kommer entusiasmen av seg selv over en så logisk nøkkel. Genialt!

Grete Kullerud Bauck, pensjonert mattelærer og SFO-leder

Dette er en svært viktig bok for foreldre som ønsker å lære om og bedre forstå hvordan de kan hjelpe sine barn med å lære matematikk på en begrepsbasert og innsiktsfull måte.

Dr. polit Andreas Hansen

Boka er en praktisk og forståelig tilnærming til et stort problem for mange.

Ole Ivar Brørs, PP-rådgiver

Har kjøpt boken, og gråt meg gjennom de fantastiske skjebnene dere beskriver der. Jeg er selv mattelærer og er veldig oppmerksom på hva elevene spør om. Men etter at jeg har lest boken, ser jeg plutselig elevene fra en helt annet vinkel. Jeg får hjelp til å hjelpe, og det er det lite av på universitetet…

Anna Jelstad, lærer

Jeg har fått mange “aha”-opplevelser, dersom noen bare hadde kunnet lært meg dette så grunnleggende da jeg først begynte med matte, hadde jeg nok ikke slitt så grusomt som jeg gjorde på barne- og ungdomsskolen.

Wilhelm Istaad, jurist

Skulle ønske noen hadde skrevet en slik bok for 55 år siden.

Maj-Britt Hjemsæther

 Dette er en banebrytende bok for alle som ønsker å forstå hvorfor noen har lett for å lære matte, og gir håp om at ingen skal føle seg som tapere hverken på skolen eller seinere som voksne. Boka vil bidra til å utrydde fordommer. Jeg fikk virkelig en aha-opplevelse. Løp og kjøp!

Dr. philos Dag Viljen Poleszynski, ansvarlig redaktør Helsemagasinet

Dersom mine barn var små nå, ville denne boken vært flittig i bruk. De aller fleste foreldre vil ha nytte av den. Anbefales!

Grete Kullerud Bauck, pensjonert mattelærer og SFO-leder

Elin og Anne Lene har lært meg mye jeg ikke visste. Slik jeg ser det, satses det i feil ende på matematikkundervisningen, og nå skjønner jeg hvorfor. Med dette kan elever reddes fra å droppe ut av skolen.

Grete Kullerud Bauck, pensjonert mattelærer og SFO-leder

Copyright © 2024 Hjernefabrikken
Min konto
Utvikling og drift: INOVEX
cartmagnifiercross
Handlekurv