Ta pauser, lær raskere

Av: Anne Lene Johnsen
/
Den: 1. februar 2021
/

Maser du på barna om å konsentrere seg om leksene? Eller tvinger du deg selv til å prøve å holde fokus på noe nytt du skal lære deg? Da synes du kanskje det kan være litt deilig å få høre at det kan være lurere å ikke presse på så innmari.

Det er nemlig ikke bare selve lesingen og øvingen som gjør at du lærer: Det er like viktig at du tar pauser underveis. Så lite som 10 sekunder kan være nok til at du hjelper den nye lærdommen å synke inn i hjernen. Forskere har sett at prestasjonene våre forbedres mens vi hviler, ikke mens vi øver. Og jo tidligere i læreprosessen du er, desto viktigere er det å ta pauser, for da jobber hjernen hardest.

Du kan altså med veldig god samvittighet se opp fra studier eller andre ting og gjøre helt andre ting. Hvis noen klager på deg, er det jo bare å vise til forskningen.  

Kilder:

Bönstrup M, Iturrate I, Thompson R mfl. A rapid form of offline consolidation in skill learning. Current Biology 2019. 29;8:1346-51. doi: https://doi.org/10.1016/j.cub.2019.02.049

Del gjerne:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Å, så mye som er gøy og lurt å lære om! Noe av det du leser her har stått på trykk i Dagbladet Magasinet, Allers, avisa Dagbladet, Helsemagasinet eller andre steder. Noe av det står bare her. Men alt er skrevet av meg. Alt er ting jeg liker og interesserer meg for og som jeg har lyst til å dele med deg, fordi du kanskje også kan ha glede av det. God lesning!

Copyright © 2021 Hjernefabrikken
Min konto
Utvikling og drift: INOVEX
cartmagnifiercross
Handlekurv