Sommerens smarteste jordbærkake?

Av: Anne Lene Johnsen
/
Den: 19. juli 2020
/

Jeg er stadig på jakt etter oppskrifter på gode kaker som også er bra hjernemat. Det vil si at de skal ha lavt karbohyhdratnivå, gode fettkilder og være melke- og glutenfrie. Her er en deilig jordbær- og sitronkake som passer like godt på sommerens festbord samt som dessert i jula. Det er Thorun Ranes som står bak denne lekre kreasjonen. Thorun engasjerer seg i å spre kunnskap om sunn mat, og sammen med mannen Lars driver hun foredragsvirksomhet og café på Sletta gård i Son. Oppskriften kommer i Helsemagasinet nr 5 i høst, og du finner flere av Thoruns oppskrifter på deres nettside www.friskogbevisst.no.

Du trenger til bunnen:

Ca 100 g dadler uten sten (cirka 5 stk)

50 g mandelmel eller malte mandler

100 g mørk sjokolade

30 g mandler, gjerne uten skall

30 g havregryn

30 g kokosmasse

20-50 g Cocosa Extra Virgin oil (mengden kommer an på om massen får en passe seighet)

Til fyllet:

100 g cashewnøtter som har vært bløtlagt i minimum 2 timer eller over natten

1 dl presset sitronsaft

2-3 ts Steviosasukker eller annen søtning

4 dl kokosmelk

7 plater gelatin som legges i kaldt vann i 5 minutter før du skal løse dem opp

2 ss kokende vann til gelatinplatene.

Slik gjør du:

Bunnen:

  • Dekk en 17 cm kakeform med plastfolie.
  • Ha alle ingrediensene til bunnen, unntatt oljen, i en kjøkkenmaskin med kniv, og kjør blandingen til massen er fint hakket.
  • Tilsett oljen og bland godt.
  • Hell massen i kakeformen og trykk den jevnt utover.

Fyllet:

  • Skyll de bløtlagte cashewnøttene og kjør dem til en jevn konsistens i kjøkkenmaskin.
  • Tilsett sitronsaft, søtning og kokosmelk og kjør videre til alt er godt blandet.
  • Ha de myke gelatinplatene i et høyt glass.
  • Kok opp vann og ha 2 ss over gelatinplatene. Rør godt.
  • Hell gelatinen i kokosmelkblandingen. Bland godt sammen.
  • Skjær jordbær i skiver og sett dem langs kanten av formen.
  • Hell over fyllet. Pass på at bærene holder seg oppreist.
  • Sett kaken i kjøleskapet.
  • Pynt med bær på toppen etter at kaken er stivnet litt slik at de ikke synker ned i fyllet.

Så trenger du garantert ingen instruks for å spise!

Del gjerne:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Å, så mye som er gøy og lurt å lære om! Noe av det du leser her har stått på trykk i Dagbladet Magasinet, Allers, avisa Dagbladet, Helsemagasinet eller andre steder. Noe av det står bare her. Men alt er skrevet av meg. Alt er ting jeg liker og interesserer meg for og som jeg har lyst til å dele med deg, fordi du kanskje også kan ha glede av det. God lesning!

Copyright © 2020 Hjernefabrikken
Min konto
Utvikling og drift: WPCODE
cartmagnifiercross
Handlekurv