Jeg er stadig på jakt etter oppskrifter på gode kaker som også er bra hjernemat. Det vil si at de skal ha lavt karbohyhdratnivå, gode fettkilder og være melke- og glutenfrie. Her er en deilig jordbær- og sitronkake som passer like godt på sommerens festbord samt som dessert i jula. Det er Thorun Ranes som står bak denne lekre kreasjonen. Thorun engasjerer seg i å spre kunnskap om sunn mat, og sammen med mannen Lars driver hun foredragsvirksomhet og café på Sletta gård i Son. Oppskriften kommer i Helsemagasinet nr 5 i høst, og du finner flere av Thoruns oppskrifter på deres nettside www.friskogbevisst.no.
Du trenger til bunnen:
Ca 100 g dadler uten sten (cirka 5 stk)
50 g mandelmel eller malte mandler
100 g mørk sjokolade
30 g mandler, gjerne uten skall
30 g havregryn
30 g kokosmasse
20-50 g Cocosa Extra Virgin oil (mengden kommer an på om massen får en passe seighet)
Til fyllet:
100 g cashewnøtter som har vært bløtlagt i minimum 2 timer eller over natten
1 dl presset sitronsaft
2-3 ts Steviosasukker eller annen søtning
4 dl kokosmelk
7 plater gelatin som legges i kaldt vann i 5 minutter før du skal løse dem opp
2 ss kokende vann til gelatinplatene.
Slik gjør du:
Bunnen:
Fyllet:
Så trenger du garantert ingen instruks for å spise!
Å, så mye som er gøy og lurt å lære om! Noe av det du leser her har stått på trykk i Dagbladet Magasinet, Allers, avisa Dagbladet, Helsemagasinet eller andre steder. Noe av det står bare her. Men alt er skrevet av meg. Alt er ting jeg liker og interesserer meg for og som jeg har lyst til å dele med deg, fordi du kanskje også kan ha glede av det. God lesning!