Møter gjør oss mindre produktive

Av: Anne Lene Johnsen
/
Den: 9. mars 2020
/

Misliker du møter? Her er et vitenskapelig basert argument til deg for å slippe å ha så mange avtaler:

Hvis vi har et møte eller en annen avtale et lite stykke frem i tid, føler vi ofte at vi har kortere tid til rådighet fram til møtet starter enn det vi faktisk har. For eksempel: Møtet starter om en time, men du tror at du da bare har 50 minutter ledig tid fram til da.

En effekt av dette, er at vi ofte ikke starter på oppgaver vi ellers ville startet på, eller generelt sett får gjort mindre i tiden før en avtale. Vi blir altså  mindre produktive av å ha avtalt møter.

Trikset er selvfølgelig å ikke legge møter eller avtaler til dager eller tidspunkter hvor du har viktige ting du må gjøre, slik at du frigjør mental kapasitet til å konsentrere deg om det du skal uten å tenke på at du skal rekke noe om en liten stund.

Kilde:

Tonietto, G.N., Malkoc, S.A. & Nowlis, S.M. (2018). When an hour feels shorter: Future boundary tasks alter consumption by contracting time. Journal of Consumer Research, ucy043. Hentet fra: https://academic.oup.com/jcr/advance-article-abstract/doi/10.1093/jcr/ucy043/4996321?redirectedFrom=fulltext

Del gjerne:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Det er mye som er gøy og lurt å lære om! Noe av det du leser her har stått på trykk i Dagbladet Magasinet, Allers, avisa Dagbladet, Helsemagasinet eller andre steder. Noe av det står bare her. Men alt er skrevet av meg. Alt er ting jeg liker og interesserer meg for og som jeg har lyst til å dele med deg, fordi du kanskje også kan ha glede av det. God lesning!

Copyright © 2024 Hjernefabrikken
Min konto
Utvikling og drift: INOVEX
cartmagnifiercross
Handlekurv