I denne situasjonen sier du oftere ting du angrer på

Av: Anne Lene Johnsen
/
Den: 13. november 2020
/

Skal du møte viktige personer som du vil gjøre et godt inntrykk på, ønsker du sannsynligvis å være mest mulig opplagt og mentalt til stede.

Men vær oppmerksom:

Det er når du er mest oppvakt at du også er mest åpen om deg selv og kan komme til å dele både hemmeligheter og andre private ting du senere kan komme til å angre på. Etter trening, for eksempel, er du mer mentalt årvåken og mer tilbøyelig til å avsløre personlig informasjon du ellers ikke ville gjort.

Når vi er totalt skjerpet sier vi nemlig ting mer automatisk og uten filter enn vi ellers gjør (merkelig nok). Forskere har latt testdeltakere både lage nettprofiler og kommentere innlegg på sosiale medier, og sett at deltakerne både avslørte flere detaljer om seg selv i profilene sine og skrev flere sårende og slemme ting til andre når de var mentalt på hugget. Dette kan jo forklare hvorfor vi plumper ut med klønete uttalelser både på jobbintervjuer og stevnemøter, og er en fin påminnelse til å huske å tenke oss litt ekstra om før vi sier noe når vi er stresset og opphissede.  

Kilde:

Coker B, McGill AL. Arousal increases self-disclosure. Journal of Experimental Social Psychology 2020; 87. Publisert på nett: https://doi.org/10.1016/j.jesp.2019.103928

Del gjerne:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Det er mye som er gøy og lurt å lære om! Noe av det du leser her har stått på trykk i Dagbladet Magasinet, Allers, avisa Dagbladet, Helsemagasinet eller andre steder. Noe av det står bare her. Men alt er skrevet av meg. Alt er ting jeg liker og interesserer meg for og som jeg har lyst til å dele med deg, fordi du kanskje også kan ha glede av det. God lesning!

Copyright © 2024 Hjernefabrikken
Min konto
Utvikling og drift: INOVEX
cartmagnifiercross
Handlekurv