Covid-lockdown fører til litt småskrudd tidsoppfatning

Av: Anne Lene Johnsen
/
Den: 7. februar 2021
/

At tid er relativt, kan det siste års hendelser bekrefte:

Èn effekt av tiltakene med sosial nedstengning og distansering, er at de for de aller fleste av oss klusser med hvordan vi oppfatter hvor raskt tiden går. En studie fra UCLA har sjekket dette, nemlig, og viser at hele 80 prosent av de 604 britene som ble "lukket ned" syntes tiden endret tempo. Halvparten syntes tiden gikk raskere, og den andre halvparten at tiden gikk saktere. Tidsforstyrrelsene fordelte seg omtrent slik blant deltakerne:

Unge mennesker følte stort sett at tiden gikk raskere, spesielt om de hadde ting å være opptatt av, ikke opplevde situasjonen som spesielt stressende og syntes de fikk nok sosial kontakt selv under nedstengningen. Eldre mennesker syntes derimot tiden gikk tregere. Introverte rapporterte også at de syntes tiden fløy, mens ekstroverte - mennesker som foretrekker mer sosial interaksjon med andre i det daglige - syntes det hele gikk ganske tregt. Det var spesielt tilfelle for de ekstroverte som var stressede, ikke hadde mye å ta seg til og generelt syntes de ikke fikk dekket sine sosiale behov. "Tiden flyr når du har det moro" og "tiden flyr i godt selskap", heter det seg, og for en yngre, introvert er det åpenbart lettere å finne moroa og det gode selskapet innendørs nesten for seg selv, enn det er for en mer utadvendt, eldre ekstrovert.

Kilde:

Ogden RS. The passage of time during the UK Covid-19 lockdown. PLoS ONE 2020; 15(7): e0235871. https://doi.org/10.1371/journal.pone.0235871

Del gjerne:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Å, så mye som er gøy og lurt å lære om! Noe av det du leser her har stått på trykk i Dagbladet Magasinet, Allers, avisa Dagbladet, Helsemagasinet eller andre steder. Noe av det står bare her. Men alt er skrevet av meg. Alt er ting jeg liker og interesserer meg for og som jeg har lyst til å dele med deg, fordi du kanskje også kan ha glede av det. God lesning!

Copyright © 2021 Hjernefabrikken
Min konto
Utvikling og drift: WPCODE
cartmagnifiercross
Handlekurv