BOKTIPS: Hjernen som ikke henger med i svingene

Av: Anne Lene Johnsen
/
Den: 1. juni 2020
/

Lurer du på hvorfor du føler deg overveldet, stresset, kanskje deprimert og at du ikke henger med på alt du burde? Kanskje noe av svaret er å finne i at du har for mange skjermer rundt deg. Da kan du ta en titt på denne boka og se om du finner noen forklaringer til hvorfor du føler deg tullerusk.

De første sidene i Anders Hansens bok Skjermhjernen er fulle av prikker. 10 000 prikker. Hver prikk representerer én generasjon i de årene som har gått siden vår menneskeart oppstå. Kun én av disse prikkene, altså generasjonene, har levd i en verden med internett, Facebook og smarttelefoner fra de var små. Kun åtte har levd med elektrisitet, biler og innlagt vann.

I boka viser Hansen hvordan denne raske utviklingen til et miljø vi ikke er tilpasset kan være en viktig grunn til at psykisk dårlig helse er en av de største helsetruslene i vår tid. For, som forlaget skriver i sin egen omtale: Uansett hvor mye du liker å se på bilder på Instagram, nyhetene på mobilen eller filmer og TV-serier, er ikke hjernen din tilpasset dette tempoet samfunnet i dag har.

– Aldri i menneskehetens historie har vi endret oss så raskt som de siste tiårene. Men det er ikke bare våre digitale vaner vi har endret. Vi opplever også en annen type stress enn vi gjorde tidligere. Vi sover mindre og er mer stillesittende. Alt dette betyr at hjernen er i en ukjent verden. Denne boken handler om konsekvensene den har for oss, skriver Hansen.

Anders Hansen er utdannet lege ved Karolinska Institutet og siviløkonom ved Handelshögskolan i Stockholm. Han jobber som overlege i psykiatri, er en populær foredragsholder og forfatter av flere bestselgende bøker og artikler.

Her finner du boka: www.cappelendamm.no

Del gjerne:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Det er mye som er gøy og lurt å lære om! Noe av det du leser her har stått på trykk i Dagbladet Magasinet, Allers, avisa Dagbladet, Helsemagasinet eller andre steder. Noe av det står bare her. Men alt er skrevet av meg. Alt er ting jeg liker og interesserer meg for og som jeg har lyst til å dele med deg, fordi du kanskje også kan ha glede av det. God lesning!

Copyright © 2022 Hjernefabrikken
Min konto
Utvikling og drift: INOVEX
cartmagnifiercross
Handlekurv